Naut crud vrac
9 RON
Naut crud vrac
9 RON
Caracteristici
Categorie: Alimente
Descriere
Naut boabe crud
Comercializam o gama variata de naut naut boabe, naut crud 8mm, naut crud 10mm, naut crocant, naut glazurat.
Nautul este unul dintre alimentele, minune recomandate unui stil de viata echilibrat si sanatos. O cana plina cu boabe de naut este o mica farmacie combinata cu o alimentara plina de bunatati.
Nautul crud dintr-o cana asigura cu 50% mai mult decat necesarul zilnic de molibden mineral esential pentru organism si metabolism , 80% din necesarul de mangan, 70% din necesarul de acid folic, 50% din fibre si 30% din necesarul de proteine. Se adauga la toate acestea cupru, fosfor si fier.
Nautul, denumit si fasole garbanzo, isi are originea in Orientul Mijlociu, o regiune in care culturile alimentare inca se bazeaza serios pe leguminoasele cu incarcatura proteica ridicata. Se crede ca prima data cand s, a consumat nautul s, a intamplat acum, tine, te bine, 7000 de ani, incepand sa fie cultivate in bazinul mediteranean si extinzandu, se rapid catre India si Etiopia.
Nautul a fost crescut de catre egiptenii antici, greci si romani si avea chiar o popularitate larg raspandita la vremea respectiva. In cursul secolului 16, fasolea garbanzo a fost adusa catre regiunile subtropicale ale lumii de catre exploratorii spanioli si portughezi, dar si de catre indienii care au emigrat catre alte tari. In ziua de astazi, principalii producatori comerciali de naut sunt India, Pakistan, Turcia, Etiopia si Mexic.
Nautul are un gust delicios in genul celei de nuca si o textura untoasa, dar in acelasi timp si fainoasa si pastoasa. Stiu, e o combinatie ciudata, eu in general prepar nautul destul de simplu cu niste condimente. In mod traditional, prin Orientul Mijlociu si India, el este inclus in mancaruri precum hummus, falafel sau curry, uri.
Nautul aduce o suita de beneficii semnificative sanatatii noastre si eu consider ca merita introdus in planul nostru alimentar saptamanal.
Nautul are un continut ridicat de antioxidanti
Majoritatea sistemelor organismului nostru sunt susceptibile atacurilor stresului oxidativ si daunelor provocate de catre moleculele de oxigen. Printre aceste sisteme includemsistemul cardiovascular, plamanii si sistemul nervos. Despre beneficiile antioxidantilor si ale alimentelor pline de antioxidanti cred ca am vorbit si voi continua sa vorbesc in fiecare articol despre nutrietie, iar acesta nu face exceptie. Nautul chiar este unul dintre alimentele remarcabile din acest punct de vedere. In timp ce contine cantitati mici, insa considerabile de nutrienti antioxidanti precum vitamina C, vitamina E si betacaroten, fasolea garbanzo contine concentratii mai ridicate de fitonutrienti, cu rol antioxidant.
Acesti fitonutrienti include flavonoizi precum quercitina, kemferol si miricetina regasite in general in straturile exterioare ale fasolei si acizii fenolici acidul ferulic, acidul clorogenic, acid cafeic si acidul vanilic regasite in partea din interior a boabelor de fasole. In functie de tipul boabei de fasole, de culoare si de grosimea stratului exterior, nautul mai contine si cantitati semnificative de antocianine, delfinidina, cianidina si petunidina.
Nautul contine si cantitati impresionante de mangan – un antioxidant care joaca un rol cheie in productia de energie a mitocondriei, regasita in majoritatea celulelor. 200 g de naut crud asigura aproape 85% din doza recomandata zilnic de mangan.
Nautul este un aliment bogat in fibre
Dupa continutul de antioxidanti despre care vorbesc neincetat, probabil ca in egala masura de important este si continutul de fibre. Nu mai este un secret ca includerea fibrelor in alimentatia zilnica iti va aduce multe beneficii sanatatii, slabitul fiind unul dintre ele. Fibrele iti dilata stomacul si te determina sa te simti satula pentru o perioada mai lunga de timp.
Comercializam o gama variata de naut naut boabe, naut crud 8mm, naut crud 10mm, naut crocant, naut glazurat.
Nautul este unul dintre alimentele, minune recomandate unui stil de viata echilibrat si sanatos. O cana plina cu boabe de naut este o mica farmacie combinata cu o alimentara plina de bunatati.
Nautul crud dintr-o cana asigura cu 50% mai mult decat necesarul zilnic de molibden mineral esential pentru organism si metabolism , 80% din necesarul de mangan, 70% din necesarul de acid folic, 50% din fibre si 30% din necesarul de proteine. Se adauga la toate acestea cupru, fosfor si fier.
Nautul, denumit si fasole garbanzo, isi are originea in Orientul Mijlociu, o regiune in care culturile alimentare inca se bazeaza serios pe leguminoasele cu incarcatura proteica ridicata. Se crede ca prima data cand s, a consumat nautul s, a intamplat acum, tine, te bine, 7000 de ani, incepand sa fie cultivate in bazinul mediteranean si extinzandu, se rapid catre India si Etiopia.
Nautul a fost crescut de catre egiptenii antici, greci si romani si avea chiar o popularitate larg raspandita la vremea respectiva. In cursul secolului 16, fasolea garbanzo a fost adusa catre regiunile subtropicale ale lumii de catre exploratorii spanioli si portughezi, dar si de catre indienii care au emigrat catre alte tari. In ziua de astazi, principalii producatori comerciali de naut sunt India, Pakistan, Turcia, Etiopia si Mexic.
Nautul are un gust delicios in genul celei de nuca si o textura untoasa, dar in acelasi timp si fainoasa si pastoasa. Stiu, e o combinatie ciudata, eu in general prepar nautul destul de simplu cu niste condimente. In mod traditional, prin Orientul Mijlociu si India, el este inclus in mancaruri precum hummus, falafel sau curry, uri.
Nautul aduce o suita de beneficii semnificative sanatatii noastre si eu consider ca merita introdus in planul nostru alimentar saptamanal.
Nautul are un continut ridicat de antioxidanti
Majoritatea sistemelor organismului nostru sunt susceptibile atacurilor stresului oxidativ si daunelor provocate de catre moleculele de oxigen. Printre aceste sisteme includemsistemul cardiovascular, plamanii si sistemul nervos. Despre beneficiile antioxidantilor si ale alimentelor pline de antioxidanti cred ca am vorbit si voi continua sa vorbesc in fiecare articol despre nutrietie, iar acesta nu face exceptie. Nautul chiar este unul dintre alimentele remarcabile din acest punct de vedere. In timp ce contine cantitati mici, insa considerabile de nutrienti antioxidanti precum vitamina C, vitamina E si betacaroten, fasolea garbanzo contine concentratii mai ridicate de fitonutrienti, cu rol antioxidant.
Acesti fitonutrienti include flavonoizi precum quercitina, kemferol si miricetina regasite in general in straturile exterioare ale fasolei si acizii fenolici acidul ferulic, acidul clorogenic, acid cafeic si acidul vanilic regasite in partea din interior a boabelor de fasole. In functie de tipul boabei de fasole, de culoare si de grosimea stratului exterior, nautul mai contine si cantitati semnificative de antocianine, delfinidina, cianidina si petunidina.
Nautul contine si cantitati impresionante de mangan – un antioxidant care joaca un rol cheie in productia de energie a mitocondriei, regasita in majoritatea celulelor. 200 g de naut crud asigura aproape 85% din doza recomandata zilnic de mangan.
Nautul este un aliment bogat in fibre
Dupa continutul de antioxidanti despre care vorbesc neincetat, probabil ca in egala masura de important este si continutul de fibre. Nu mai este un secret ca includerea fibrelor in alimentatia zilnica iti va aduce multe beneficii sanatatii, slabitul fiind unul dintre ele. Fibrele iti dilata stomacul si te determina sa te simti satula pentru o perioada mai lunga de timp.
113 vizualizari
Brasov, Bod, 22 Noi. '24 (10:27)